Šta nam donosi WordPress 4.8?

Šta nam donosi WordPress 4.8?

WordPress 4.8, „Evans”, dostupan je za preuzimanje i predstavlja prvo veliko izdanje ove godine u novom izdavačkom ciklusu. WordPress 4.8 je dobio naziv po Vilijamu Džonu „Bilu” Evansu, američkom džez pijanisti.

Novi vidžeti za slike, video i audio materijal

WordPress 4.8 uvodi tri nova vidžeta. Sva tri olakšavaju prikaz slika, audio i video materijala bez korišćenja HTML-a. Vidžet za tekst sada pruža podršku za editor TinyMCE, obezbeđujući funkcionalnost bogatog teksta. Slično Post editor-u, korisnici mogu da biraju između korišćenja Visual i Text editor-a, sa ograničenim mogućnostima za formatiranje.

Granice linkova

Dodavanje i izmena linkova u Visual editor-u je mnogo lakša zahvaljujući granicama linkova. Granice linkova vizuelno prikazuju gde link počinje i gde se završava, što Vam pomaže da uočite suvišan tekst na početku ili na kraju linka.

Informišite se o obližnjim WordPress događajima na kontrolnoj tabli

Jedan od stubova WordPress ekosistema je njegova zajednica meetup-ova i WordCamp-ova. Više od 62.566 ljudi prisustvovalo je lokalnim meetup-ovima održanim u 58 zemalja prošle godine.

Trećina njih bili su novi članovi.

WordPress 4.8 obaveštava korisnike o ovim događajima poboljšanjem vidžeta News Dashboard. Uloga ovog vidžeta je da automatski pokuša da pogodi Vašu lokaciju i prikaže meetup-ove i WordCamp-ove koji se održavaju u Vašoj blizini.

Nema više podrške za verzije 8, 9 i 10 Internet Explorer-a

WordPress 4.8 više ne podržava verzije 8, 9 i 10 Internet Explorer-a, zato što ove verzije više ne dobijaju ažuriranja za sigurnost i koristi ih vrlo mali procenat ljudi. WordPress će raditi u ovim pretraživačima, ali neke karakteristike TinyMCE-a će biti ograničene. Nove karakteristike više neće biti testirane u ovim starim verzijama Internet Explorer-a.

Na čelu objave nove verzije WordPress-a stoje Met Malenveg i Džef Pol. Na novoj verziji WordPress-a radilo je 346 osoba, od kojih je 106 prvi put doprinelo njegovom razvoju.

Ako mislite da ste otkrili grešku u WordPress-u 4.8, pogledajte najpre diskusiju na temu podrške da vidite da li se radi o uobičajenom problemu o kome se već raspravljalo. Ukoliko to nije slučaj, opišite što detaljnije problem koji imate i objavite to u delu Troubleshooting na forumu za podršku.

Stare vesti:

Šta nam donosi WordPress 4.7?
Šta nam donosi WordPress 4.6?
Šta nam donosi WordPress 4.5?
Šta nam donosi WordPress 4.4?

Link kad objavi (WordPress 4.8) na WordPress.org.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *