Šta nam donosi WordPress 4.8?

Šta nam donosi WordPress 4.8?

WordPress 4.8, „Evans”, dostupan je za preuzimanje i predstavlja prvo veliko izdanje ove godine u novom izdavačkom ciklusu. WordPress 4.8 je dobio naziv po Vilijamu Džonu „Bilu” Evansu, američkom džez pijanisti.

Novi vidžeti za slike, video i audio materijal

WordPress 4.8 uvodi tri nova vidžeta. Sva tri olakšavaju prikaz slika, audio i video materijala bez korišćenja HTML-a. Vidžet za tekst sada pruža podršku za editor TinyMCE, obezbeđujući funkcionalnost bogatog teksta. Slično Post editor-u, korisnici mogu da biraju između korišćenja Visual i Text editor-a, sa ograničenim mogućnostima za formatiranje.

Granice linkova

Dodavanje i izmena linkova u Visual editor-u je mnogo lakša zahvaljujući granicama linkova. Granice linkova vizuelno prikazuju gde link počinje i gde se završava, što Vam pomaže da uočite suvišan tekst na početku ili na kraju linka.

Informišite se o obližnjim WordPress događajima na kontrolnoj tabli

Jedan od stubova WordPress ekosistema je njegova zajednica meetup-ova i WordCamp-ova. Više od 62.566 ljudi prisustvovalo je lokalnim meetup-ovima održanim u 58 zemalja prošle godine.

Trećina njih bili su novi članovi.

WordPress 4.8 obaveštava korisnike o ovim događajima poboljšanjem vidžeta News Dashboard. Uloga ovog vidžeta je da automatski pokuša da pogodi Vašu lokaciju i prikaže meetup-ove i WordCamp-ove koji se održavaju u Vašoj blizini.

Nema više podrške za verzije 8, 9 i 10 Internet Explorer-a

WordPress 4.8 više ne podržava verzije 8, 9 i 10 Internet Explorer-a, zato što ove verzije više ne dobijaju ažuriranja za sigurnost i koristi ih vrlo mali procenat ljudi. WordPress će raditi u ovim pretraživačima, ali neke karakteristike TinyMCE-a će biti ograničene. Nove karakteristike više neće biti testirane u ovim starim verzijama Internet Explorer-a.

Na čelu objave nove verzije WordPress-a stoje Met Malenveg i Džef Pol. Na novoj verziji WordPress-a radilo je 346 osoba, od kojih je 106 prvi put doprinelo njegovom razvoju.

Ako mislite da ste otkrili grešku u WordPress-u 4.8, pogledajte najpre diskusiju na temu podrške da vidite da li se radi o uobičajenom problemu o kome se već raspravljalo. Ukoliko to nije slučaj, opišite što detaljnije problem koji imate i objavite to u delu Troubleshooting na forumu za podršku.

Stare vesti:

Šta nam donosi WordPress 4.7?
Šta nam donosi WordPress 4.6?
Šta nam donosi WordPress 4.5?
Šta nam donosi WordPress 4.4?

Link kad objavi (WordPress 4.8) na WordPress.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.