Šta nam donosi WordPress 4.5?

Šta nam donosi WordPress 4.5? WPAurora

Nova verzija WordPress-a nosi sa sobom pregršt zanimljivih novosti i korisnih izmena.

Podrška za logo teme

WordPress 4.5 nudi mogućnost podrške za logo teme. Dugo se čekalo na dodavanje logo-a na vaš sajt koji se može menjati. Mnoge premium WordPress teme dozvoljavaju korisniku da ubaci logo, sada to može da uradi preko theme customizer-a.

 

Vizualna poboljšanja

Većina korisnika WordPress-a provodi mnogo vremena dok stvara i piše sadržaj. Sve što može da doprinese boljim mogućnostima pisanja je vrlo poželjno. WordPress 4.5 nudi neka vizualna poboljšanja koja pomažu pri pisanju sadržaja.

Editor linkova

WordPress 4.5 nudi prečice koje znatno štede vreme i pomažu pri bržem pisanju. Jedna korisna prečica jeste CRTL+K (Command+K na Mac računarima) i ona služi da bi se ubacio link u vašu objavu. Ukucajte URL stranice i nastavite sa pisanjem vaše objave brzo i jednostavno, bez podizanja ruke sa tastature.

Nove tekst prečice

Inline prečice, prečice u liniji, predstavljene su u ranijoj verziji WordPress 4.3 ( Šta nam donosi WordPress 4.3?) Ove prečice su veoma korisne korisnicima za brze formatirajuće oznake u toku pisanja teksta. U verziji WordPress 4.5 dodate su prečice `code` za kod i **bold** za boldovanje.

Poboljšan moderatorski deo za komentarisanje

U ranijim verzijama WordPress-a mnogo vremena je utrošeno na sređivanje komentara. WordPress je slao obaveštenje putem e-maila kada bi neko objavio novi komentar, koji bi mogao biti samo prihvaćen ili odbijen, bez mogućnosti formatiranja i sređivanja. U novoj WordPress 4.5 verziji postoji mogućnost sređivanja komentara pre njegovog prihvatanja.

Prilagodljivi dizajn u Customizer-u

Veoma interesantna inovacija u WordPress 4.5 jeste mogućnost da vidite kako izgleda vaš sajt direktno u customizer-u. Potrebno je da kliknete na ikonicu prikazanu u uglu da biste promerili pogled između uređaja. Na ovaj način možete da vidite kako vaš sajt izgleda na različitim uređajima.

inovacija WordPress-a 4.5 jeste mogućnost da vidite kako izgleda vaš sajt direktno u customizer-u WPAurora

Optimizirane performanse generatora slika

WordPress 4.5 donosi inovacije i u polju poboljšanja slika, smanjenja slika za korisnike uređaja sa malim ekranima bez vidljivog oštećenja kvaliteta slike.

Ulogujte se preko e-mail adrese

Jedan od načina da se korisnik uloguje na popularne društvene mreže poput Facebook-a, Twitter-a i slično, jeste da unese svoju e-mail adresu umesto korisničkog imena, budući da je lakše zapamtiti jednu e-mail adresu, negó više korisničkih imena. WordPress 4.5 dozvoljava korisniku da se uloguje preko e-mail adresu, što ranije nije postojalo kao mogućnost.

Dodatni linkovi o WordPress-u 4.5

Stare vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.