WordPress WordCamp Belgrade 2016

WordPress WordCamp Belgrade 2016 WPAurora attending

Na ovogodišnjoj konferenciji vas očekuje 16 predavača, 400 posetilaca, besplatne WordPress obuke i radionice drugog dana, obezbeđen ručak i osveženje, WordPress majica i suveniri.

WordCamp Belgrade 2016

Beograd će početkom juna biti stavljen na mapu sveta jer se 4. i 5. juna održava WordCamp Belgrade 2016, najveća WordPress konferencija u regionu, koja je podržana od strane WordPress Foundation, zvanične organizacije ove popularne platforme. Konferencija će trajati dva dana – subota 4. jun podrazumeva stručna predavanja i novine iz oblasti WordPressa (lokacija Univerzitet Singidunum, Kumodraška 261a), dok je nedelja 5. jun predviđena za obuke i radionice (lokacija Devana).

Karte za WordCamp Belgrade 2016 su već u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 18.5USD, odnosno 2000RSD. Kupovinom karte obezbeđen je ulaz na konferenciju prvog dana, ručak, grickalice i kafa tokom celog dana, pristup radionicama i obuci u nedelju, kao i ulaz na žurku koja je predviđena za subotu uveče.

Više o organizatorima:

WordPress Srbija je neprofitna zajednica nastala sa ciljem okupljanja programera, developera i WordPress entuzijasta na jednom mestu, popularizacije WordPress platforme i njenog boljeg razumevanja. WordPress Srbija je do sada organizovala ukupno 13 okupljanja tokom 3 godine postojanja.

Deseti po redu WordPress Meetup Serbia bio je održan  11. marta 2016.godine u Startit Centru. Jedan od predavača bio je i Uroš Tasić, član WPAurora tima koji je govorio na temu  “WordPress REST API Budućnost ili neuspeli projekat?”.

U prilogu se nalazi snimak celog meetup-a, kao i prezentacija sa predavanja koje je član našeg tima održao.

10 WordPress meetup slike

Milan Ivanović PHP / WordPress Developer / WordCamp Belgrade Organiser

DSC_5471 (Medium)

Marina Terdjumanova – How to create a native mobile app with our service Lynx.Press

10 WordPress meetup slike

Uroš Tasić – WordPress REST API Budućnost ili neuspeli projekat?

DSC_5510 (Medium)

Marko Heijnen The Quality of a plugin

DSC_5520 (Medium)

Aleksandar Savković – Značaj bloga i doprinosa zajednici + Q&A

This slideshow requires JavaScript.

Zaključak

Sudeći prema najavi ovaj događaj apsolutno ne bi trebalo propustiti. WordPress zajednica, kao i uvek obećava kvalitetan program i dobro druženje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.