Pišite blog da biste poboljšali svoje poslovanje

Pišite blog da biste poboljšali svoje poslovanje WPAurora WordPress Srbija

Napravili ste web sajt i vaši posetioci mogu da vide šta nudite, međutim, još uvek ne poslujete onako kako biste vi to želeli. Jedan od razloga za to može biti činjenica da niste pokrenuli blog na svom sajtu. Ako ste pokrenuli svoj biznis i radite veoma naporno da biste dostigli svoj cilj i poboljšali svoje poslovanje, pišite blog.

Ipak, blog može biti veoma koristan.

Marketing sadržaja je marketinška strategija koja je bazirana na pravljenju i deljenju sadržaja sa zajednicom i vašom ciljnom grupom. Pomaže vam da ostvarite snažnu vezu sa vašim čitaocima i potencijalnim klijentima i pruža vam mogućnost povećanja prodaje.
Ne morate da dopirete do vaše publike putem starih načina, reklamiranja i poziva, cilj je da vas vaši potencijalni klijenti pronađu i dođu do vas.

Pišite blog

Svaki web sajt je ograničen na nekoliko stranica, ali uz objavljivanje blogova, povećavate njihov broj i mogućnost da vas vaši klijenti, trenutni i potencijalni, lakše pronađu. Pokušajte da odgovorite na sva moguća pitanja koja bi mogla da interesuju klijente, objavite ih u svom blogu i kad oni budu koristili pretraživač da dođu do svojih odgovora, velika je verovatnoća da će vaš blog da se nađe na prvoj strani pretaživača, uz malo sreće i trikova. Šta je to uspešan blog – saveti

Blog i društvene mreže

U današnje vreme kada svi koriste društvene mreže i medije, morate i vi da budete tamo kako bi vas vaši potencijalni klijenti pronašli i videli. Podelite vaš sadržaj sa njima na društvenim medijima i sigurno ćete dobiti više posetilaca na svom sajtu.
Ukoliko imate samo nekoliko stranica na vašem sajtu i sve su fokusirane na prodaju vašeg proizvoda, nemate mnogo sadržaja koji možete da podelite sa drugima. Međutim, ako redovno objavljujete nove zanimljive tekstove koji daju odgovore na moguća pitanja i koji dovode do rešavanja problema, imate šta i da podelite sa svetom. Takođe i vaši posetioci imaju šta od vašeg sadržaja da podele sa svojim prijateljima i da vam urade besplatnu reklamu i obezbede nove posetioce.

Redovnim objavljivanjem bloga obezbeđujete sebi da vas potencijalni klijenti bolje upoznaju, da upoznaju vaše proizvode ili usluge i da ih uverite da i dalje poslujete.

Osnovne strane na vašem sajtu moraju da budu koncizne i sažete. Sa druge strane, vaš blog može da bude veoma kreativan i daje vam potpunu slobodu da iskažete svoje vrednosti i stavove i da se povežete sa svojom ciljnom grupom.

Iskoristite prednost e-mail marketinga i korisne plugin-ove koji vam pružaju mogućnost da zadržite posetioce koji još uvek nisu spremni za kupovinu, ali ipak svraćaju na vašu stranicu. 10 najboljih plugin-ova za WordPress partnerski marketing
Ispod svakog bloga dajte svojim posetiocima mogućnost da iskažu svoje mišljenje i ostave neki komentar. Neki posetioci neće želeti da komentarišu, ali uvek će se naći neko voljan da ostavi komentar. Odgovorite im, otvara vam se mogućnost da pokrenete diskusiju sa njima i da ih pridobijete. Pokažite im svoje znanje, stručnost i spremnost da pomognete.
Nema potrebe da se plašite negativnih komentara na vašem blogu. Odgovarajući na negativne komentare smireno, pokazujete da ste voljni da saslušate svoje klijente. Osim toga, ne morate da odobrite sve komentare. Facebook komentari unutar WordPress-a

Na kraju krajeva – to je vaš blog!

Mogućnost komunikacije sa posetiocima i klijentima je neprocenjiva, a blog vam to olakšava.

Deljenjem sadržaja vašeg bloga ili isticanjem drugih u istoj ili sličnoj branši, možete pokrenuti nove i korisne mogućnosti umrežavanja.
Možda će neko biti oduševljen vašim proizvodom ili uslugom koju nudite, možda će neko poželeti da vam se zahvali što ste ga pomenuli na svom blogu, možda će neko prisustvovati na istoj konferenciji kao i vi i poželeti da vas upozna i to može uroditi plodom i obezbediti vam nova partnerstva.

Vaš blog može da vam posluži kao dobar način lične promocije, možete da pokažete koje projekte ste radili, koje klijente ste pridobili ili koje nagrade ste osvojili. Na ovaj način možda ubedite potencijalnog klijenta da ste vredni njegovog poverenja. Kako da napravite savršenu Coming soon stranicu? 
Primarni cilj vašeg sajta može biti da svakog posetioca pretvorite u klijenta ili kupca, ali sekundarni cilj bi trebalo da bude da pronađete način da ostanete u kontaktu sa njim.
Pravljenje fokusirane e-mail marketinške kampanje je veoma efikasan način za ovo. Ako se posetilac nađe na vašoj e-mail listi, možete rednovno da mu šaljete zanimljive sadržaje dok ih ne pridobijete. Postoje brojne profesionalne e-mail marketinške usluge koje vam mogu poslužiti.

Dodavanje bloga na vaš sajt ima razne koristi za vaše poslovanje. Ukoliko često objavljujete nove sadržaje na vašem blogu, povećavate mogućnost da vas vaši potencijalni klijenti pronađu.

Redovno objavljivanje sadržaja na blogu je način da pošaljete poruku pretraživačima, poput Google, da je vaš sajt “živ i zdrav“.

Zaključak

Ako još uvek niste pokrenuli blog na svom sajtu, pravo je vreme da to uradite. U suštini, možete biti samo na dobitku, ništa ne gubite. Srećno!

One thought on “Pišite blog da biste poboljšali svoje poslovanje”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.