10 najboljih plugin-ova za WordPress partnerski marketing

10 plugin-ova za partnerski marketink

10 najboljih alatki i plugin-ova za WordPress partnerski marketing (affilate marketing). Da li se bavite partnerskim marketingom? Tražite najbolje alatke WordPress partnerskog marketinga? U ovom članku ćemo podeliti sa vama 10 najboljih plugin-ova za WordPress partnerski marketing koji mogu da vam pomognu da povećate zaradu.

ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates je najbolja alatka za upravljanje za korisnike WordPress-a. Omogućava lako upravljanje partnerskim linkovima unutar vašeg WordPress bloga. Možete brzo da ubacite linkove u vaš post, sakrijete linkove, podesite automatsko ubacivanje linkova, čak i da vidite kojom brzinom se otvara svaki link na vašem sajtu. Možete takođe da sortirate svoje linkove u kategorije što omogućava jednostavan način da organizujete svoje partnerske mreže.

Adsanity

Adsanity je WordPress plugin za upravljanje oglasima. Ovaj dodatak omogućava lakše ubacivanje reklama (banera) u vaše postove, grafike, video zapise. Omogućava upravljanje oglasima i partnerskim kampanjama u okviru vašeg WordPress dashboard-a. Možete da isplanirate koliko dugo želite da se prikazuju vaši oglasi ili reklame. Adsanity vam takođe omogućava izveštaj o učinku gde možete da vidite kako svaka jedinica izgleda na vašem sajtu.

MailChimp

Više od 75% današnjih posetilaca vašeg bloga ga verovatno neće ponovo posetiti. Upravo to je razlog zašto ih morate naterati da postanu vaš e-mail pretplatnik. Svako ko se bavi online marketingom reći će vam da odmah počnete da pravite svoju mejling listu. Verujemo da je MailChimp najbolji e-mail servis za početnike.

OptinMonster

Pravljenje mejling liste zahteva da postavite formular za signup na pravo mesto. OptinMonster je najbolji vodeći alat na tržištu za ovo. Možete da dodate lightbox popups, slajd u formularima za signup, sidebar forms, poruku posle signup-a, floating bars… Omogućava vam i da pratite kako funkcioniše svaki optin na vašem sajtu. Možete da uradite split test i povećate stopu e-mail registracija.

Google Analytics

Google Analytics je najbolji servis za statistiku, dostpan besplatno. Mnogi blogeri ga koriste da bi videli koliko ljudi je posetilo njihov blog. Osim toga, može da se koristi i u druge svrhe. Može da pokrene split test, prati linkove, konvertovanje, ciljeve i da vam pomogne da vidite kako vaši posetioci komuniciraju sa vašim sajtom.

Amazon Product in a Post Plugin

Ovaj popularni besplatni plugin je Amazonov partnerski program. Amazon je najveća svetska online prodavnica gde možete da izaberete neki od velikog broja proizvoda. Ovaj plugin vam omogućava da jednostavno dodate proizvod sa Amazona u vaš blog. Odličan je za blogere koji ne vole Amazon reklame i izgled vidžeta. Trebaće vam Amazon API šifra i vaš Amazon ID da biste koristili ovaj plugin.

WP RSS Aggregator

WP RSS Aggregator je odličan plugin za prebacivanje sadržaja sa partnerske mreže u vaš WordPress sajt. Sa ovim plugin-om možete da postavite automatske blogove sa vaše partnerske mreže. Ovaj plugin će automatski da postuje proizvode u vaš WordPress blog. Iskombinujte ovo sa vašim orignalnim sadržajem i lako ćete povećati partnersku zaradu.

Google Webmaster Tools

Pretraživači su najvažniji za svaki blog. Od velike je važnosti da znate kako pretraživači vide vaš sajt.

Google webmaster alatke vam omogućavaju upravo to. Možete da vidite koliko je često pretraživan vaš sajt, kako su indeksirane vaše stranice i koje vam ključne reči donose najviše poseta. Google webmaster alatke će vas takođe obavestiti ako nešto ne funkcioniše na vašem sajtu da odmah možete to da popravite.

SEMRush

Partnerski marketing je veoma konkurentna industrija, čak i ako odlučite da radite u specifičnoj niši. SEMRush vam omogućava da pratite kako radi vaša konkurencija, koje ključne reči koristi i koliko su one efikasne. Ovo je obavezna SEO alatka za svakoga ko se bavi partnerskim marketingom.

Rel NoFollow Checkbox

Kada se povežete na neki spoljni sajt dajete im juice link. Dodavanjem oznake nofollow, govorite pretraživaču da ne prosleđuje link juice tim spoljnim linkovima. Rel NoFollow Checkbox rešava ovaj problem dodajući  nofollow u polje za potvrdu (Checkbox) u odeljku za ubacivanje linka (insert link section).

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da pronađete najbolje partnerske marketing alatke i plugin-ove za WordPress.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.