WP Girls takmičenje

WP Girls takmičenje WordPress Srbija WPAurora

Tokom prethodne dve nedelje održana je radionica za učenice sedmih i osmih razreda nekoliko osnovnih škola u Beogradu. Tema radionice bila je kako napraviti sajt u WordPress-u. Predavači Uroš Tasić i Miloš Vasiljević naizmenično su prenosili svoje znanje i veštine i trudili su se da polaznicama predavanja učine veoma zanimljivim. Polaznice su rado postavljale pitanja za svaku nedoumicu, vredno su radile sve zadatke i bile su vidno zainteresovane da svoje znanje pokazu na skorašnjem takmičenju. Ako je suditi prema postavljanim pitanjima i diskusijama koje su se pokrenule na poslednjem predavanju, na takmičenju će se voditi ozbiljna borba za prvo mesto.

Zašto baš WordPress, sadržaj kursa i odabrane teme možete pogledati – WordPress radionica WP Girls februar 2016

Datum održavanja

Takmičenje će se održati 8.marta 2016. godine s početkom u 14:00h u prostorijama Računarske Gimnazije, Knez Mihailova 6/VI. Predviđeno vreme za rešavanje zadataka je dva sata, a zvanično proglašenje pobednika i dodela nagrada je predviđena za 17:00h istog dana.

Tema takmičenja

Tema takmičenja je kreiranje bloga o WP Girls radionici, kako je polaznice vide, lični utisci i zapažanja, kratka uputstva, galerije, ankete.

Materijal za takmičenje

U prilogu se nalazi materijal (slike i tekstovi) koji vam mogu biti od korsiti prilikom izrade sajta na takmičenju. Niste u obavezi da koristite ponuđeni materijal, upotrebite svoju maštu i pokažite nam kreativnost.

Nagrade

  1. Tablet (obezbedila Devana), pobednički sajt postavljen na poddomenu Računarske gimnazije, stipendija Računarske gimnazije (obezbedila Računarska Gimnazija i CET)
  2. SONY Portable Bluetooth Speaker SRS-X11R (obezbedila WPAurora)
  3. Wacom One  (obezbedila WPAurora)
  4. Svaka učesnica takmičenja dobiće majcu (obezbedila WPAurora)

Sponzori

Devana WP Girls takmičenje WPAurorawp_aurora-logo

Računarska gimnazija WP Girls takmičenje WPAurora

CET Beograd WP Girls takmičenje WPAurora

 

 

6 thoughts on “WP Girls takmičenje”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.