PayPal kreiranje naloga

PayPal kreiranje naloga WPAurora

PayPal danas ima 143 miliona aktivnih registrovanih naloga, dostupan je na više od 190 tržišta i podržava plaćanja u 25 valuta. Sve što vam je potrebno jeste: Važeća e-mail adresa i Važeća kreditna ili debitna kartica.

Prilikom registracije obratite pažnju na sledeće stvari:

 • Nemojte koristiti slova kao što su ć, š, đ, č, ž, …
 • Kad unosite broj telefona posle 381, napravite razmak pa ukucajte broj telefona
 • Kad povezujete karticu sa PayPal nalogom, prvo uplatite barem 2 eura na vaš račun
 • Pre same verifikacije sa računa će vam biti skinuto 1,5 eura, a taj iznos će biti refundovan nakon završetka procesa verifikacije.

Korak po korak registracija naloga

 1. Otvorite paypal nalog Sign Up
 2. Open an account – Personal, proveriti da li je Srbija selektovana
 3. Popuniti formular sa Vašim ličnim podacima, Agree and Create account
 4. Unos sigurnosnog koda sa slike
 5. Unos broja kartice i sigurnosni 3-cifreni broj CVV (Card Verification Value)
 6. Nakon toga dobićete obaveštenje da je registracija uspeno izvršena i potrebno je verifikovati email adresu
 7. Verifikacija kreditne kartice: Klikom na link Link and Confirm my debit or credit card. Otvoriće Vam se nova stranica na kojoj se nalaze podaci vezani za karticu kao i obaveštenje da će PayPal skinuti 1,5 Eura sa vaše kartice. Pomenuti iznos će vam biti vraćen nakon verifikacije.
 8. Obaveštenje da je sa vaše kreditne kartice skinut iznos od 1,5 eura i da je u okviru te transakcije upisan cetvorocifren broj koji se koristi za verifikacije. Ovaj broj možete dobiti od sluzbenika na šalteru ekspoziture ili putem online sistema banke.
 9. Nakon verifikacije kliknite na link Confirm my debit or credit card gde je potrebno uneti četvorocifreni broj.
 10. Ovim ste završili proces verifikacije platne kartice i možete nesmetano koristiti svoj nalog sa kupovinu i slanje novca preko interneta.

Kolike su provizije?

Registracija naloga kao i kupovina na internetu je potpuno besplatna, odnosno ne plaćate nikakvu proviziju. Što se prodaje tiče, tu je već situacija malo drugačija. Provizije nema, do prve uplate koja je inicirana prodajom proizvoda ili usluga. U ovom slučaju naknada za transakciju iznosi 3.9% od ukupne uplate na vaš račun, plus fiksna naknada na osnovu primljene valute. Provizija prilikom “povlačenja” (withdraw) sredstava sa vašeg PayPal naloga na vaš bankovni račun, karticu iznosi 4-5 eura.

Najčešća pitanja:

Koju karticu koristiti?

Ono što je najbitnije napomenuti jeste da je “withdraw” jedino moguć sa VISA (Classic, Virtuoz, Electron, Internet) karticom.

Da li mogu dodati sredstva na moj PayPal nalog?

Ne. U slučaju plaćanja, PayPal direktno tereti vašu kreditnu karticu.

Da li moram konvertovati dolare u eure na samom sajtu?

Ne. Niste u obavezi da konvertujete dolare, međutim “withdraw” dolara će vas koštati malo više jer u tom slučaju i banka naplati proviziju.

Za koliko dana legnu pare na račun, kad uradim “withdraw”?

Sredstva će vam biti dostupna u roku od 4-5 radnih dana.

Da li se može koristiti Telenor Banka za prebacivanje sredstava?

Ne. Telenor Banka izdaje Master karticu i samim tim nećete moći prebaciti sredstva sa PayPal naloga na vaš račun.

Ukoliko imate pitanja na koje niste našli odgovor, slobodno podelite vaše nedoumice sa nama u komentarima

2 thoughts on “PayPal kreiranje naloga”

 1. Znaci ako na kartici, tj prezime sadrzi slova č ć ž š, ipak koristiti c, z, s.??? Da li mogu slati novac preko paypal-a nekome u Srbiji ili samo inostranstvo? Pošto je napisano da se ne moze dopuniti PP nalog, neho ide direktno sa kartice, zanima me da li taj kome saljem odmah vidi novac na svom PP nalogu? ( na primer, dobio sam uplatu iz italije, ja sam je na PP nalogu video odmah, naravno trebalo je 7 dana dok su pare bile na racunu. Da li je tako i kad saljem ja nekom? On ih odmah vidi na PP nalogu?) Ali onda svakako ceka dok mu legne novac na racun. Nadam se da pitanja nisu konfuzna. Hvala

 2. Da, ipak koristiti c,z,s. Slanje u Srbiju je moguće. Uplata je vidljiva odmah nakog uplaćivanja, ali je sredstva moguće podići tek nakon 4 do 5 dana, s tim što se prilikom uplate obračunava provizija od 3,9% (Dakle, slanje novca na ovaj način iz Srbije u Srbiju nije najisplatljivije).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.